Het vandaag afgekondigde vuurwerkverbod heeft nauwelijks gevolgen voor webwinkels. Vuurwerk mag wel online worden verkocht, maar niet aan huis worden bezorgd.

Klanten moeten de bestelling altijd kunnen afhalen. Dit geldt niet alleen voor zwaarder vuurwerk, maar ook voor categorie 1-vuurwerk (zoals sterretjes en knalerwten).

Ook zijn strenge eisen gesteld aan die opslag van vuurwerk. Daarom is vuurwerkverkoop nog altijd een fysieke aangelegenheid.

Vuurwerkwinkeliers zijn diep geraakt dat er toch nog een landelijk verbod komt op het verkopen en afsteken van vuurwerk, net als een jaar geleden. Aanvankelijk wilde het kabinet de vuurwerkondernemers ontzien.

De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) ziet ‘geen aantoonbare koppeling met de te verwachte druk op de zorg’ en vreest dat consumenten de weg weten te vinden naar illegaal vuurwerk dat via sociale media wordt aangeboden.

Illegaal vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Het zijn in de basis gevaarlijke explosieven, die soms niet onderdoen aan de kracht van een handgranaat, waarschuwt de politie.Source link

Share This