Het Nederlandse Sprinque heeft 1,7 miljoen euro opgehaald bij Volta Ventures, Force Over Mass en een ‘gerenommeerde groep’ angel investors en ondernemers uit de financiële sector. Met dat geld wil het bedrijf zijn B2B betaalsysteem verder uitbouwen.

Sprinque heeft een digitale infrastructuur gebouwd om zakelijke transacties net zo soepel te laten verlopen als een bestelling bij een webwinkel voor consumenten.

De SaaS-oplossing biedt verscheidene specifiek zakelijke betaalopties. Voorbeelden hiervan zijn betalingen met betaaltermijnen van 30, 60 of 90 dagen, gesplitste betalingen en betalingen bij behaalde mijlpalen.

De oplossing biedt ook toegang tot meerdere betaalmethoden, waaronder Pay by Bank, waarmee kopers facturen kunnen voldoen met hun online bankrekening of mobiele bank-app.

Het checkout-platform van Sprinque automatiseert alle betalings-workflows en biedt verkopers de optie om direct betaald te krijgen.

Het hoofdstedelijke fintechbedrijf is dit voorjaar opgericht door Manoj Tutika (CTO), Mark Holleman (CPO) en Juan Espinosa (CEO), die elkaar ontmoet hebben bij Antler Amsterdam.

Voordat hij Sprinque oprichtte was Tutika een founding engineer bij verschillende met venture capital gefinancierde start-ups, het meest recent bij Netradyne, een start-up die gespecialiseerd is in AI. Espinosa leidde de marktintroductie van MessageBird, dat dit jaar gewaardeerd werd op meer dan een miljard euro. Holleman was verantwoordelijk voor een groot account bij Arvato Financial Solutions, waar hij Buy Now, Pay Later-betaaloplossing opzette voor de belangrijkste marktplaats in Europe.

Het bedrijf verwacht dat de B2B betaalmarkt sterk zal groeien. Er zijn nu meer dan 300 B2B-marktplaatsen in Europa en het merendeel daarvan is in de afgelopen vijf jaar opgericht. Toch vindt het leeuwendeel van de zakelijke transacties nog steeds offline plaats.

Aan de financieringsronde deden meerdere angel investors met ruime ervaring in B2B en de financiële sector mee. Onder hen Gaston Aussems (voormalig CEO, Mollie), Matt Robinson (oprichter, GoCardless), Charlie Delingpole (oprichter en CEO, ComplyAdvantage), Rainer Majcen (voormalig CEO, Finance BPO bij Arvato Financial Solutions), Chris Adelsbach en Great Stuff Ventures.Source link

Share This