Met 2,7 miljoen Nederlandse gebruikers is PayPal een van de grootste financiële dienstverleners van ons land. “We zien vooral groei in de zakelijke markt,” zegt Joachim Goyvaerts, directeur Benelux & Ierland op Emerce Financials. De presentaties zijn vanaf 08.00 uur beschikbaar.

De pandemie heeft de verschuiving naar online winkelen drastisch versneld en digitale betalingen zijn geëvolueerd van ‘nice to have’ naar een essentiële dienst, zeker voor ondernemingen. Goyvaerts: “We zien het aan de Belgische frituur, voorheen betaalde je cash voor een frietje, nu bestel je de maaltijd online en haal je je bestelling op.”

PayPal moet een soort superapp voor al je betalingen en meer worden. Een combinatie van betalingsopties, financiële diensten, chat en winkeltools. De app zal daarmee meer herinneren aan het Chinese WeChat of Alipay of het Indiase Paytm. “We willen met die app echt in de Top 10 komen,” legt Goyvaerts uit. “Dat zijn geen ambities die je zomaar kunt uitspreken als je daarvoor geen basis hebt.”

PayPal noemt onder meer als mogelijke onderdelen directe storting, het verzilveren van cheques, budgetteringstools, het betalen van facturen, crypto-ondersteuning, abonnementsbeheer en uitgesteld betalen naast chatmogelijkheden. “Als je iets via Marktplaats koopt, zou je de verkoper via PayPal nog wat vragen kunnen stellen.”

De superapp van PayPal kan ook beter aansluiten op sectoren die nog volop bezig zijn met de digitale transformatie. Goyvaerts noemt met name de verzekeringswereld.

Goyvaerts belooft dat PayPal gebruikersgegevens niet gaat delen met adverteerders. “Daarin verschillen we van andere partijen. We analysen data wel om slechte gedragingen buiten netwerk te houden.”

De toekomst van betalingen – Klaar voor digitale valuta? is na registratie gratis te bekijken. Het complete programma vind je hier.Source link

Share This