Vanaf volgend jaar kunnen Amazon gebruikers aan de kassa betalen met Venmo, een soort Tikkie van PayPal. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf maandag bekend bij de kwartaalcijfers.

De omvang van de transacties via Venmo groeide het afgelopen kwartaal 36 procent naar 60 miljard dollar. Sinds kort ondersteunt de app ook cryptobetalingen.

PayPal behaalde in het derde kwartaal gemengde resultaten en de outlook voor het vierde kwartaal was ook niet fantastisch. Dat kwam onder meer door de afwezigheid van steunbetalingen door de Amerikaanse overheid, waardoor consumenten minder te besteden hadden, en ook de heropening van winkels had invloed op de resultaten.

De betaalvolumes stegen met 26 procent naar 310 miljard dollar en het aantal actieve accounts steeg met 12 miljoen naar 416 miljoen.

De omzet steeg met 13 procent naar 6,18 miljard dollar, ruim onder de verwachting van analisten. De operationele winst steeg licht naar 1,4 miljard dollar.

De betaalvolumes moeten dit jaar met 33 tot 34 procent stijgen, en PayPal rekent op zeker 55 miljoen nieuwe actieve gebruikers.Source link

Share This